GuatemaladDocumentsdPublicacionsd ActivitatsdBrigadesdProjectesdImmigració dEnllaçosd Qui som dContacta

Formació: Dossiers Guatemala a Grandes Trazos d Formulari per rebre informaciód

   

l

d

 

L’objectiu principal de l’AAPG, així com de la CEESG (Coordinadora de l’Estat Espanyol de Solidaritat amb Guatemala) en organitzar les brigades és que les persones interessades coneguin Guatemala des d’una perspectiva diferent; que visquin, comparteixin i intercanviïn idees i sentiments amb altres persones que tenen els mateixos objectius i problemes que nosaltres.
L’AAPG treballa amb organitzacions populars guatemalenques que lluiten contra la impunitat i pels drets humans, econòmics i socials més elementals, pel dret a la vida, el dret a la terra, els drets de les dones i el compliment dels acords de pau, així com també per la defensa del territori i contra la ingerència i el neoliberalisme salvatge de les transnacionals.

Requisits per anar de brigades amb l'Associació i compromisos

  • Posar-se en contacte amb l’associació amb temps suficient per rebre informació de la situació de Guatemala i de les organitzacions populars amb les quals han de treballar.
  • Facilitar el perfil personal i els coneixements professionals i específics que es tenen a fi de valorar conjuntament amb les organitzacions guatemalenques en quines tasques es podria col·laborar millor.
  • Visitar diferents organitzacions polítiques i populars a Guatemala, entre altres: CUC (Comité de Unidad Campesina), URNG (Unidad Revolucionaria Nacional Guatemalteca), CEG (Centro de Estudios de Guatemala), UNSITRAGUA (Unión Sindical de Trabajadores de Guatemala), Movimiento Tzuk Kim-pop, Frente Nacional de Lucha, per poder conèixer diferents lluites.
  • En cas de tenir el perfil adient, cada brigadista es coordinarà, en arribar a Guatemala, amb l’organització que l’acollirà.
  • Portar a terme la feina amb la qual s’ha compromès per un espai de temps no inferior a un mes.
  • Elaborar un informe sobre la seva experiència, que cal presentar en tornar a Barcelona.


Organitzacions populars amb les quals fem brigades

Els acompanyaments es podran dur a terme durant tot l’any amb diverses organitzacions populars guatemalenques, com el CUC (Comité de Unidad Campesina) o el Movimiento Tzuk Kim-pop.